![]() |
|
Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie (/showthread.php?tid=1828) |
Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - retro13 - 24.10.2011 fajnie że Mark wypada na plus i to wyraźnie z drugiej strony, phi!- wiadomo było, że tak będzie
Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - koobaa - 24.10.2011 Dzięki za recenzje chłopaki. Zazdroszczę Wam tych koncertów z Bobem tym bardziej że dwaj mistrzowie zaczynają się rozkręcać i coraz częściej grają razem. Dziś w Oberhausen Mark aż w czterech numerach Dylana, w tym Blind Willie McTell. Szanse na zobaczenie ich razem na scenie w Berlinie są całkiem spore i życzę wszystkim którzy się wybierają by tego doświadczyli. Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - anrom - 24.10.2011 Dziękujemy Kuba, zdamy relację ;-) Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - mirek - 24.10.2011 To moze jutro rowniez zagraja zusammen
Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - Andrzej - 24.10.2011 Ach i te relacje najbardziej kocham. Dziadek i Mirek spowodowali , że tam bylem. No to poczytam jeszcze raz. Wskakuje do gory Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - mirek - 24.10.2011 Mam nadzieje na Corned beef city i speedwaya w Mannheim. Relacja napewno bedzie i zostaje na Dylana![]() Mysle ze to o wiele sprawiedliwiej, gdy Mark gra tez z Dylanem. Ma to cos wspolnego ze wspolnym tourem. Bo do tej pory troche bylo dziwnie, Mark supportem dla Boba. Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - Dawid - 24.10.2011 A są sprzedawane jakieś gadżety koncertowe? Jakie ceny? Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - mirek - 24.10.2011 Sa, ale sie nie interesowalem, jutro popatrze dokladniej
Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - retro13 - 24.10.2011 a czy osoba o standardowym wzroście metr 60 z czymś jest w stanie zobaczyć cokolwiek na scenie?
Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - mirek - 24.10.2011 napewno tak, jesli podeprze sie wysokimi obczasami
Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - Andrzej - 24.10.2011 Witam Was i przepraszam, że zakłócę tu fascynacje trasa koncertową , ale i my musimy przejść do meritum wszystkich spraw organizacyjnych związanych z naszym wyjazdem. Padła propozycja , azeby ze Słubic wyjechac w miarę wczesnie i przy okazji zwiedzic trochę Berlin. Musielibyście wtedy wszyscy przyjechac do Slubic tak maksymalnie do godz. 10 ,azeby zameldowac sie w hotelu i okolo poludnia wyjechac do Berlina. Problem polega na tym , ze bilety sa tzw zbiorowe i wystarczy tylko ze jedna osoba nie dojedzie na czas i wszyscy jestesmy uziemnieni. Bilety upowazniaja nas do jazdy wszystkimi pociagami i metrem w Berlinie. Myślę ze sporo tez zależy od pogody , bo niestety robi sie juz coraz chłodniej. Pociag jedzie bezposrednio na Aleksanderplatz , czyli pod wieżę widokową(wjazd 10 eur). Przystanek dalej jest Berlin Hauptbahnhof z Reichstagiem do zwiedzenia. Kolejny przystanek to słynny Kudamm, czyli pierwsze reakcje ujrzenia przez polaków Zachodu w czasach żelaznej kurtyny i spojrzenie teraz po latach drugim okiem. Jest jeszcze Pergamon Museum , gdzie można zobaczyc jak Niemcy za czasów wojny ograbili z dobr kultury Greckie Koloseum i w sprytny sposób przenoszą nas do czasow tamtej epoki. Jest naturalnie jeszcze museum ucieczek , ktore relacjonuje w jaki sposób niemcy z NRD przeskakiwali mur , ktory znany jest bardziej niż mur chiński. Na zakupki i browarki mysle ze tez znalazla by sie chwila. Na miejsceu w Slubicach, są kontory do wymiany euro po najbardziej korzystnych kursach, wiec nie bawcie sie w banki w swoich miejscowosciach bo na miejscu wszystko zalatwicie. Jesli chcielibysmy zwiedzic troche mniej mozna wyjechac okolo 15 i tez cos tam damy rade obejrzec. Wersja druga. Na miejscu przedstawiciel naszego "Markowego Konsulatu" Gasper powita nas i zapewne oprowadzi po tych miejscach. No to poddaje temat do dyskusji Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - mirek - 24.10.2011 chetnie bym wzial udzial ale ;( Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - Robson - 24.10.2011 Świetne relacje Mirek i Dziadek. Czyta się to jednym tchem. Tak i Mark częsciej na scenie podczas saetu Boba. O to chodzi. Kapitalny wybor "Blind Willie McTell w końcu kiedyś to razem nagrali. Jest dobrze Kto wie jakie jeszcze niespodzianki nas czekają.
Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - anrom - 24.10.2011 Andrzej napisał(a):... Musielibyście wtedy wszyscy przyjechac do Slubic tak maksymalnie do godz. 10 ,azeby zameldowac sie w hotelu i okolo poludnia wyjechac do Berlina. ... Myślę, że ta pierwsza opcja jest jak najbardziej odpowiednia. Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - wAcEk - 25.10.2011 Mirku i Dziadku dzięki serdeczne za relacja. Cieszę się Waszym szczęściem oraz tym, że już za 4 dni będę miał okazję cieszyć się własnym ![]() Wczoraj otrzymałem maila od zaprzyjaźnionego Francuza, który był na koncercie w Paryżu. Potwierdza Wasze opinie o świetnej formie MK oraz, że koncert chociaż wspaniały był zdecydowanie za krótki. Co do Dylana nie napisał nic. Tylko tyle, że jest bardzo ciekawy mojej opinii po koncercie w Berlinie. Mam dziwne podejrzenie, że nie miał najlepszego zdania po tym występie... Z mojego punktu widzenia nastawiam się na znakomite wrażenia muzyczne podczas MK oraz możliwość obejrzenia na żywo jednej z największych muzycznych legend XX wieku, bez względu na podejście do jego twórczości czy też formy jaką prezentuje na żywo. A niestety nie od dzisiaj wiadomo, że z czasem jest z nią coraz gorzej... Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - wAcEk - 25.10.2011 anrom napisał(a):Myślę, że ta pierwsza opcja jest jak najbardziej odpowiednia. Podzielam Twoje zdanie Romku. Jak wynika z tematu dotyczącego spraw organizacyjnych dotrzemy z Wrocławia do Słubic na czas
Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - macsa - 25.10.2011 Mirek zdaje mi wlasnie relacje na goraco z sali koncertowej ! Koncert bajka ! Mark wrzucil Brothersow zamiast Marbletown ! Zagral u Boba w pieciu kawalkach ! Jak tak pojdzie dalej to Berlinie uslyszymy go na siedmiu ! Mirek zostal ograbiony przez Niemiaszkow z Raingodowej koszulki i uczestniczy w koncercie w stroju toples (sic!) Oby sie tylko nie przeziebil nasz strus pedziwiatr !
Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - retro13 - 25.10.2011 macsa napisał(a):Mirek zostal ograbiony przez Niemiaszkow z Raingodowej koszulki i uczestniczy w koncercie w stroju toples (sic!) Oby sie tylko nie przeziebil nasz strus pedziwiatr ! o kurde felek!!!
Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - anrom - 25.10.2011 Mirek na prezydenta! Bob Dylan i Mark Knopfler na trasie - retro13 - 25.10.2011 czy zakładanie Raingodowej koszulki nie jest aby zbyt ryzykowne???? zwłaszcza w przypadku kobiet???? |