![]() |
|
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary (/showthread.php?tid=552) |
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - koobaa - 16.04.2007 Wszystko wskazuje na to, ze bedzie to jesien 2007. Mnie chodzi tylko o fakt taki, ze dopiero informacja z oficjalnych zrodel bedzie jedyna pewna. 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 16.04.2007 To prawda ale przecieki mamy z pierwszego ródła
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - MARTINEZ - 16.04.2007 hmm instrumentarium jazzowo bluesowe... moze markowi przypadlo do gustu granie tribute to the king i z joolsem hollandem ( nawiasem mowiac swietna jest ta plyta rythm and blues z piosenka marka madamoiselle will decide - czuje ze swietnie sie nada na impreze zlotowa
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 17.04.2007 Tak to prawda Mademoiselle Will Decide w wykonaniu Marka jest wietne ale zdaje się że You Win Again już nie wszystkim przypadło do gustu i nie bardzo widzieliby takiego MK na nowej płycie To oczywicie żarty Bez obaw. To były zupełnie inne projekty i nie wszystkie utwory Marka Jego autorstwa. Raczej nie doszukiwałbym sie analogii z tym co otrzymamy na jesień
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Ania_M - 17.04.2007 Cóż... Może Mark jeli nie wybierze się do Polski, to wybierze się do Czech ![]() Zawsze jeszcze można mieć nadzieję ![]() Co czuję że będę miała ładny prezent na Mikołajki/Gwiazdkę.
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 19.04.2007 Gdyby to były czasy DS i tzw. era stadionowa naszego ulubionego zespołu i rok 2012 to mamy klika pięknych stadionów i jestemy na koncercie
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - olaph72 - 19.04.2007 Stadiony, powiadasz?
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 19.04.2007 Tak Warszawa, Wrocław, Poznań czy Gdańsk walczyłyby ze sobš o DS Pomarzyć dobra rzecz
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - ania - 19.04.2007 Cytat:Originally posted by Robson@Apr 19 2007, 06:24 PMno i wlasnie dlatego marzy mi sie taki kameralny wystep Marka ^_^ nie stadiony, nie tlumy, a cos na ksztalt tego, co przezywali Koobaa z Anromem u Ronniego B) taaak pomarzyc dobra rzecz
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 19.04.2007 To też Ania I tu magia i tu magia. Na to drugie czyli kameralny występ- większe szanse
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - olaph72 - 19.04.2007 No jasne. Bo stadionów to na pewno nie wybudujš.
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - HOWARD - 19.04.2007 No na pewno nie wybudujš, jak powyjeżdżali za granicę. ![]() JESTEM jednak dobrej myli i założyłbym się o butelkę czerwonego wina półsłodkiego, że zdšżš
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - olaph72 - 20.04.2007 Założę się z Tobš, Howard, ale o czerwone półwytrawne. 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Ania_M - 24.04.2007 Gdybycie się, Panowie, założyli o RedBulla............ ![]() U Guy'a na stronie głównej pisze co bardzo fajnego... recording diary 2007 (new entry coming this week) N A R E S Z C I E ![]() A co napisał ten pan co wygrał konkurs? Bo ciężko mi idzie zrozumienie
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Andrzej - 30.04.2007 Nowa bluesowa płyta Marka powiadacie. Po instrumentarium i Waszych opiniach wychodzi na to - że tak. Przed ukazaniem się płyty z EH jako pierwszy na Forum odważyłem sie napisać, że nie znam EH, a muzyka county kojarzy mi się jedynie z Mršgowem i Dolly Parton, która mnie nie zadziwia swym głosem, a raczej tym - jak tak mała kobieta może mieć tak duże piersi. Projekt muzyczny MK i EH zwłaszcza po koncercie w Hamburgu bardzo polubiłem, a Mark zacinki countrowe mial już na swych wczeniejszych płytach.Zatem na Forum stanołem po stronie osób akceptujšcych tš płytę. Teraz czas na bluesa ??????? Nie wstydzę sie napisać ,że żadko slucham bluesa. Może nie jestem trendy, może jeszcze rzeczywicie do bluesa nie dorosłem,dojrzałem. Może kto z Was doradził by mi co posłuchać na poczštek, od czego zaczyna bluesman amator, aby wejć w krainę tej zapewne magicznej muzyki. P.S. Kiedy podobała mi się polska grupa "Krzak" ze skrzypkiem(nie pamiętam nazwiska) i gitarzystš Leszkiem Winterem. Zauroczyli mnie, ale nie przetrwali w mej duszy muzycznej i sam nie wiem czemu. 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - bercik69 - 30.04.2007 ten bluesowy zespół to nie "KASA CHORYCH" tylko "KRZAK" a skrzypek nazywa się JAN BŁĘDOWSKI. 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - olaph72 - 01.05.2007 "Krzak" w zasadzie był grupš rockowš, momentami ciekawie eksperymentujšcš. Ale fakt, grali też trochę bluesa. "Kasa Chorych" za to już czysty blues. 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - mikołaj - 01.05.2007 przy okazji polskich zespołów blues-rockowych kiedy była taka grupa "Hot water", mieli kilka utworów z fajnš "knopflerowš" gitarš, na przykład ten szkoda że zniknęli... 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Ania_M - 01.05.2007 Ja z bluesa to tylko Dżem, tata mnie namawia na zespol Exodus twierdzac ze to tez blues, ale ja nie wiem czy sie skusze
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Andrzej - 01.05.2007 Cytat:Originally posted by bercik69@Apr 30 2007, 07:47 PMMyslałem o Krzaku napisałem Kasa, tym tekstem utwierdziłem Was i siebie jak powierzchowna jest ma wiedza na temat bluesa. Ale jest jeden pożytek z tej pomyłki (niewiedzy) - przynajmniej sprowokowałem Bercika69 do napisania pierwszego posta na Forum. Musiałem Go nieżle wkurzyć lub rozmieszyć. Tylko Jan "Błędowski nie popełnia błędów". Ale zaraz,zaraz Hot Water,Exodus,Kasa Chorych,Dżem - no nie - nie jest za mnš tak żle. |