Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Nowa Płyta W Kwietniu! - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Nowa Płyta W Kwietniu! (/showthread.php?tid=301)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 25.03.2006

Ano właœnie Oczko Nie twierdzę, że Emmy jest w cieniu Marka ale rzeczywiœcie Mark przejmuje pałeczkę znacznie częœciej Oczko To chyba dobrze prawda? Duży uśmiech

Nowa Płyta W Kwietniu! - jambore - 25.03.2006

Bo to jest MK i EH Duży uśmiech a nie odwrotnie

Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 25.03.2006

Słuszna uwaga Jamboree i widać zasada: kobiety majš pierwszeństwo nie ma tutaj żadnego znaczenia Szczęśliwy

Nowa Płyta W Kwietniu! - jambore - 25.03.2006

uważaj Robson bo feministki nas zlinczujš Duży uśmiech

Nowa Płyta W Kwietniu! - grzegorz - 25.03.2006

Na płycie 'Neck a Neck' jest napisane Chet Atkins i Mark Knopfler i jest to typowa płyta country. Tutaj Mark jest 'prowadzšcym' i jest trochę innych klimatów.

Znamy już 8 z 12 utworów. Na razie moim numerem jeden jest 'I Dug Up A Diamond'. Żeby na pozostałych nieznanych utworach było tyle gitary Marka co na tym utworze. Było by super.

Nowa Płyta W Kwietniu! - olaph72 - 25.03.2006

Cytat:Originally posted by Robson@Mar 25 2006, 03:34 PM
Czy słyszeliœcie już Donkey Town? Cudne jest Uśmiech Dziękuje Ewelino Oczko
Info dla dokumentalistów: "Donkey Town" zostało ujawnione œwiatu po raz pierwszy w audycji "Bob Harris Country" w BBC2 (gdzieżby indziej!Oczko 23 marca między 19:00 a 20:00. Uśmiech

Nowa Płyta W Kwietniu! - hillbilly - 26.03.2006

Cytat:Originally posted by koobaa@Mar 25 2006, 06:40 PM
Hillbilly... może pomyœl nad zmianš nick'a bo Twój obecny gryzie się troszkę z poglšdami Szczęśliwy
Moze pomysl Kooba nad zmianš słownika bo ten co masz nie jest najlepszy...

...i dziwie sie szczególnie Tobie ze piszesz o niebanalnosći i klimacie Marka w takim utworze jak Red Stagerrwing...

Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 26.03.2006

27

Nowa Płyta W Kwietniu! - koobaa - 26.03.2006

Hillbilly,
Moim słownikiem sš otaczajšcy mnie ludzie, którzy używajš tego języka na codzień, chyba trudno o lepszy...
Nie w tym jednak rzecz, nie chciałem Cię tymi słowami urazić w żaden sposób - jeœli to zrobiłem to przepraszam. Po prostu rozbawiła mnie trochę sytuacja w której hillbilly krytykuje muzykę, która w dużym stopniu charakteryzuje właœnie to okreœlenie i w dodatku używa do tej krytyki słowa wiocha, z której to właœnie typowy hillbilly się wywodzi. Uśmiech Stšd moje rozbawienie i reakcja, którš odbierz jednak proszę jako żart.

Swojš drogš jestem bardzo ciekaw jak rozumiesz pojęcie hillbilly...

Jeœli zaœ chodzi o Red Staggerwing to faktycznie nie można go nazwać kawałkiem z klimatem (chociaż tu też można by dyskutować co to znaczy Oczko)...
Co do niebanalnoœci to... cóż, uważam, że nie jest wcale banalny (podoba mi się tekst i pomysł, który pasuje do muzyki). Ale to moje subiektywne odczucie - podobnie jak Twoje, które mówi, że ten kawałek sprawi, że ten album będzie... "wiochš" roku. Oczko Obaj mamy prawo do wygłaszania opinii, po to tu przecież jesteœmy i ja wcale nie neguję Twojej.

Mówišc o utworach z "klimatem" miałem na myœli Beachcombing, I Dug Up A Diamond oraz Donkeytown - bo według mnie majš one klimat niesamowity, a ten ostatni jest po prostu fantastyczny... Spacerowałem po tym miasteczku dzis cały dzień i cišgle mam mało...
Pozdrawiam

Nowa Płyta W Kwietniu! - Andrzej - 26.03.2006

Hillbilly wyrażnie w opozycji.Hi,hi

Nowa Płyta W Kwietniu! - BET - 27.03.2006

A tez se nabije:[B][FONT=Courier][SIZE=7][COLOR=green] 26

Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 27.03.2006

Donkey Town i Red Staggerwing to jeszcze z sesji STP. Ciekawe ile jeszcze podobnych asów trzyma Mark w rękawie? Uśmiech

Nowa Płyta W Kwietniu! - olaph72 - 27.03.2006

"Red Staggerwing" to wiocha? Tak! Uśmiech Bo to kapitalny kawałek na wiejskš zabawę! Fakt - najlepiej gdzieœ w Tennessee albo Missouri. Ale z drugiej strony łowickie przyœpiewki niekoniecznie muszš budzić zachwyt po drugiej stronie Atlantyku.

Nowa Płyta W Kwietniu! - jambore - 27.03.2006

Cytat:Originally posted by olaph72@Mar 27 2006, 08:13 PM
"Red Staggerwing" to wiocha? Tak! Uśmiech Bo to kapitalny kawałek na wiejskš zabawę! Fakt - najlepiej gdzieœ w Tennessee albo Missouri. Ale z drugiej strony łowickie przyœpiewki niekoniecznie muszš budzić zachwyt po drugiej stronie Atlantyku.
Chciałbym takiej wiochy posłuchac w Tennessee albo Missouri,tylko problem z wizš Duży uśmiech

Nowa Płyta W Kwietniu! - jambore - 27.03.2006

Cytat:Originally posted by BET@Mar 27 2006, 12:28 PM
A tez se nabije:[B][FONT=Courier][SIZE=7][COLOR=green] 26
Wyobraziłem sobie czcionkę i kolor Uśmiech Duuuuuuuużżżżża czcionka Język

Nowa Płyta W Kwietniu! - olaph72 - 27.03.2006

Otóż to... Huh

Nowa Płyta W Kwietniu! - koobaa - 28.03.2006

Cytat:Originally posted by Robson@Mar 27 2006, 03:28 PM
Donkey Town i Red Staggerwing to jeszcze z sesji STP. Ciekawe ile jeszcze podobnych asów trzyma Mark w rękawie? Uśmiech
oby jak najwięcej... to była wspaniała sesja i płyta...

Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 28.03.2006

Zgadza się Oczko Mark napisał bardzo wiele doskonałych kompozycji a iloœć bisajdów sprawia, że to mógł być nawet album podwójny Oczko

25

Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 29.03.2006

Dziœ pomyœlałem sobie dosyć słuchania na "wyrywki" i czas te utwory które już mamy zestawić na jednej płycie Oczko Odbiór? Zupełnie inny i dopiero teraz te nagrania nabierajš szczególnej magii i wymowy. Polecam

Beachcombing
This Is Us
I Dug Up A Diamond
Red Staggerwing
Love And Happiness
Donkey Town
All The Roadrunning

Obok siebie brzmiš wyœmienicie a reszta wzbogaci tę układankę Oczko Ale już te utwory obok siebie bardzo pasujš i płyta jest (będzie) œwietnie ułożona. A więc 24

Nowa Płyta W Kwietniu! - jambore - 29.03.2006

Cytat:Originally posted by Robson@Mar 29 2006, 12:36 PM
Dziœ pomyœlałem sobie dosyć słuchania na "wyrywki" i czas te utwory które już mamy zestawić na jednej płycie Oczko Odbiór? Zupełnie inny i dopiero teraz te nagrania nabierajš szczególnej magii i wymowy. Polecam

Beachcombing
This Is Us
I Dug Up A Diamond
Red Staggerwing
Love And Happiness
Donkey Town
All The Roadrunning

Obok siebie brzmiš wyœmienicie a reszta wzbogaci tę układankę Oczko Ale już te utwory obok siebie bardzo pasujš i płyta jest (będzie) œwietnie ułożona. A więc [b]24
[/b]
Już od kilku dni słucham z płyty, i trzeba przyznac -całkiem przyjemny odbiór.