![]() |
|
Powstaje nowa płyta!!!:) - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Powstaje nowa płyta!!!:) (/showthread.php?tid=1737) |
Powstaje nowa płyta!!!:) - Dawid - 07.07.2011 Mam nadzieje, że nie. Nie mam ochoty oglądać zmanierowanego Dylana. Powstaje nowa płyta!!!:) - filipk91 - 07.07.2011 Zmanierowanego czy ledwo oddychającego i charczącego? też mam nadzieję, że to się nie wydarzy. Powstaje nowa płyta!!!:) - fakungio - 08.07.2011 filipk91 napisał(a):Zmanierowanego czy ledwo oddychającego i charczącego? Byłaby to oczywiście sensacja 50-lecia, więc mam wielką nadzieję, że się to wydarzy, aczkolwiek zdrowy rozsądek podpowiada. że nigdy się już to nie stanie.. a szkoda Powstaje nowa płyta!!!:) - mirek - 08.07.2011 Dylan byl dwa tygodnie temu w Mainz i koncert byl podobno swietny mimo deszczu wiec moze juz taki charczacy nie jest. Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 08.07.2011 Dylana można nie lubić ale po co od razu takie stwierdzenia: "ledwo oddychającego"? Jego głos jest zniszczony i zmęczony po prostu. Ciekawe jak to w ogóle będzie wyglądać jeśli okaże się faktem. Bob ze swoim setem, Mark ze swoim a potem coś razem? Wszystko razem? Mark ze swoimi muzykami? Czy może Mark tylko jako gitarzysta towarzyszący jak Claptonowi w 1988 roku czego nie potrafie sobie wyobrazić. Powstaje nowa płyta!!!:) - filipk91 - 08.07.2011 enjoy bilety po 500 złotych Powstaje nowa płyta!!!:) - Dawid - 08.07.2011 Dokładnie. Może się okazać nawet, że trasa ominie Polskę. Zresztą po co nam Dylan do szczęścia, wystarczy Mark. Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 08.07.2011 Mark zapytany kiedyś jak mu się pracowalo z Dylanem odpowiedział że nie było to źródłem jego satysfakcji. Ale to właśnie płyty Roberta Zimmermana Mark nosił po pachą. To jego idol i na pewno ktoś ważny ale na jednej scenie Mark i Bob kurcze no nie wiem. Mam z tym problem. Bob Dylan potafi być na koncercie bardzo niedostępny i chłodny. Nie pozwala robić zdjęć i w ogóle jest bardzo zdystansowany. To zgoła dwie zupełnie inne osobowości i może dlatego na razie nie potrafię sobie tego wszystkiego wyobrazić. To zupelnie coś innego niż trasa z Erikiem Claptonem czy Emmylou Harris. No zobaczymy. Powstaje nowa płyta!!!:) - mirek - 08.07.2011 Ja tam trzymam kciuki by projekt sie udal. Bo jesli beda grali pojade na Marka a przy okazji Dylana sie poslucha
Powstaje nowa płyta!!!:) - fakungio - 09.07.2011 Ci, którzy piszą takie idiotyczne i prostackie teksty "że ledwo oddychający" itd. nie mają kompletnego pojęcia co ten człowiek ofiarował swoją twórczością muzyce jako takiej. Gdyby faktycznie taki koncert miał miejsce, w co powtarzam wątpię, byłby to niebywały unikat na skalę światową. Powstaje nowa płyta!!!:) - fakungio - 09.07.2011 Dawid napisał(a):Dokładnie. Może się okazać nawet, że trasa ominie Polskę. Zresztą po co nam Dylan do szczęścia, wystarczy Mark. Po co nam Dylan...po tym stwierdzeniu widzę że g..wno wiesz o muzyce Powstaje nowa płyta!!!:) - filipk91 - 09.07.2011 No, Dawid, to się dowiedzieliśmy
Powstaje nowa płyta!!!:) - Dawid - 09.07.2011 fakungio napisał(a):Po co nam Dylan...po tym stwierdzeniu widzę że g..wno wiesz o muzyce Żenująca wypowiedź. Ostatnio forum schodzi na psy. To, że nie chce jego wspólnego występu z Markiem nie znaczy, że nie szanuje jego twórczości. Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 09.07.2011 Czemu nie chcesz Dawid? Powstaje nowa płyta!!!:) - filipk91 - 09.07.2011 Dawid napisał(a):Żenująca wypowiedź. Ostatnio forum schodzi na psy. 'jest super, jest super, więc o co ci chodzi?' nie wiem dlaczego Dawid nie chce, ale wiem dlaczego ja nie chcę. Idąc na koncert Marka Knopflera chcę posłuchać Marka Knopflera i jego zespołu oraz jego utworów. Nie interesuje mnie występ przeplatany na zmianę piosenkami Knopflera i Dylana, a już zupełnie nie mam ochoty na koncert Dylana z przygrywkami Knopflera. Nie uśmiecha mi się wydanie 2 albo 3 razy większej kwoty na 1/2 lub mniej muzyki, której tak naprawdę chcę posłuchać. Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 09.07.2011 Ok. Ale jeszcze niewiadomo jakie będą ceny biletów choć ta informacja coraz mniej ma z plotki to myślę że trzeba poczekać. filipk piszesz że idac na koncert Marka Knopflera chcesz posłuchac wyłącznie jego. To oczywiste ale to nie będzie koncert stricte Knopflerowy. Podczas trasy z Emmylou Harris to zdało egzamin. Powstaje nowa płyta!!!:) - Dawid - 09.07.2011 Myślę bardzo podobnie jak Filip. Poza tym nie przepadam za Dylanem. Kwestia gustu. Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 09.07.2011 Rozumiem. Jasna sprawa. Powstaje nowa płyta!!!:) - filipk91 - 09.07.2011 Robson, otóż to, nie będzie to koncert stricte knopflerowy. A ja mam ochotę na koncert Knopflera, a nie Knopflera i Dylana. Ceny biletów nie są znane, ale na pewno każdy z nich będzie chciał zarobić, a organizator imprezy też będzie chciał zarobić więcej biorąc pod uwagę, że byłoby to faktycznie wyjątkowe wydarzenie (o ile w ogóle do niego dojdzie). Ja lubię muzykę Dylana i przeszedłbym się na jego koncert, ale jakieś 25, 30 lat temu No chyba że zagrałby u mnie na Rynku za darmo, to bym wpadł
Powstaje nowa płyta!!!:) - dziadek - 09.07.2011 Po ostanim koncercie MK przeczytałem takie porównanie: Dylan na koncertach improwizuje do tego stopnia, że nie można prawie rozpoznać jego najbardziej znanych utworów.U Knopflera na koncercie można zamknąć oczy, i ma się wrażenie że słucha się jego płyty. (Osobiście - wolę to drugie) czy te dwa style da się pogodzić w czasie jednego występu - wątpię. |