![]() |
|
Kim Jesteśmy? - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: This is us (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Kim Jesteśmy? (/showthread.php?tid=299) |
Kim Jesteśmy? - renata - 16.05.2008 Cytat:Originally posted by Ania_M@May 16 2008, 03:54 PMAnia, ale to nie te tirówki, zapewniam
Kim Jesteśmy? - Ania_M - 16.05.2008 Takš też mam nadzieję
Kim Jesteśmy? - xyz - 21.05.2008 Student pierwszego roku (i ostatniego? ) Informatyki i Ekonometrii na AE Kraków, jak nie ucze się to z reguły mieszkam w Lublinie. Wskaniki wieku na forach mówiš że ponoć mam już 19 lat... Jeżeli chodzi o zainteresowanie DS i pochodnymi to wzięło się od kumpla, który włanie w 2005 roku był na Torwarze, raz jak u niego byłem to pożyczyłem Brothers in Arms i dalej już bylo tylko lepiej ![]() Jeżeli chodzi o samš twórczoć Markowš to z reguły największš sympatiš darzę płyty takie jak Making Movies czy Sailing to Philadelphia. Na Torwarze byłem. Na zlocie nie wiem czy będę. I poniekšd to byłoby na tyle... Kim Jesteśmy? - Ania_M - 22.05.2008 Lublin, Lublin, mój kochany Lublin :wub: Skšd taki pesymizm, że rok pierwszy i ostatni? Więcej wiary w siebie
Kim Jesteśmy? - mirek - 08.06.2008 moi drodzy nowi forumowicze prosze przedstawcie sie troche bedzie milo pozdrawiam
Kim Jesteśmy? - Ania_M - 05.02.2009 Ja tam wcale nowa nie jestem :p ale odkąd pamiętam, piszę. Piszę co mogę: wiersze, artykuły, opowiadania. Zaczęłam 7 lat temu. Mam nawet trzy projekty literackie, które, jeżeli zacznę patrzeć na nie łaskawszym okiem, być może kiedyś wydam, bo trzeba Wam wiedzieć, że jak dopada mnie wena, to piszę, a potem jak zobaczę co napisałam to jestem przerażona. ![]() W każdym bądź razie, dziś wpadła mi w ręce wierszowana księga imion i do tej pory nie mogę otrząsnąć się w szoku. Zobaczcie jak autor widzi wszystkie Anie: Z talentem do pisania rodzi się każda Ania i kiedy już opanuje sztukę składania słów w zdania bez przerwy opisuje historie a robi to składnie, zabawnie i z przekąsem że nawet dziadek słuchając, uśmiecha się pod wąsem to tak jakby jakaś wróżka szepnęła Ani do uszka: "zostaniesz pisarką, Aniu!" Ania więc się wprawia w pisaniu Często w Internecie czytać Anię możecie a już na gadu-gadu znajdziecie mnóstwo śladów Ani radosnej twórczości pełnej pomysłowości. szuka tematów wszędzie: w domu, szkole, urzędzie Bacznie się przysłuchuje i skrzętnie zapisuje by potem konsztownie, wytwornie tworzyć życiowe historie Jeśli, na przykład, Wydawco zapuka do Twoich drzwi Ania bez pytań przyjmij materiał i wydaj bez wahania. Żałujcie, że nie widzieliście mojej miny, kiedy wzrok zatrzymał mi się na tym wierszyku Zgadza mi się wszystko co do joty, nawet z tym, że dziadek uśmiecha się pod wąsem, chociaż... z tym talentem to bym się spierała
Kim Jesteśmy? - faf123 - 06.02.2009 Ania_M napisał(a):Ja tam wcale nowa nie jestem :p ale odkąd pamiętam, piszę. Piszę co mogę: wiersze, artykuły, opowiadania. Zaczęłam 7 lat temu. Mam nawet trzy projekty literackie, które, jeżeli zacznę patrzeć na nie łaskawszym okiem, być może kiedyś wydam, bo trzeba Wam wiedzieć, że jak dopada mnie wena, to piszę, a potem jak zobaczę co napisałam to jestem przerażona. nie napisali nic w tym pięknym wierszyku o skromności kobiet o iminiu Ania. Nie ma też ani słowa o talencie literackim na forach internetowych...Dziwne... Kim Jesteśmy? - faf123 - 06.02.2009 ale swoją drogą jestem pod wrażeniem-pierwsze dzieła w wieku 9 lat?! Ja w tym wieku tworzyłem historyjki obrazkowe okraszone lapidarnymi tekstami wypełnionymi błędami ortograficznymi...No ale ja mam na imie Franciszek- jak sie okazuje, to ma ogromne znaczenie. A Chopin mial 7 lat jak zaczynał tworzyć....no tak...Fryderyk! Kim Jesteśmy? - filipk91 - 07.02.2009 Jakby jeszcze żył, to by dostał Fryderyka zamiast Feel'a
Kim Jesteśmy? - olaph72 - 07.02.2009 Przepraszam, bo jestem nie w temacie: kto dostał Feel'a? Kim Jesteśmy? - filipk91 - 07.02.2009 Feel dostał Fryderyka jakby Fryderyk żył, to on by dostał Fryderyka a nie Feel Choć to wcale nie takie pewne ;P
Kim Jesteśmy? - Ania_M - 07.02.2009 faf123 napisał(a):nie napisali nic w tym pięknym wierszyku o skromności kobiet o iminiu Ania. Nie ma też ani słowa o talencie literackim na forach internetowych...Dziwne...Czy to jest ironia? Zobacz, że napisałam na koniec, że jedynie co do tego talentu bym miała sprzeczne zdanie. Nie chwalę się publicznie tym, co napisałam, bo wstydzę. Nie ma się co chwalić grafomanią. :p Nie chcę się ośmieszać. To co napisałam trzymam w głęboko schowanym zeszycie, którego nikt z mojej rodziny na oczy nie widział. Piszę bo lubię a nie po to żeby się tym afiszować. faf123 napisał(a):ale swoją drogą jestem pod wrażeniem-pierwsze dzieła w wieku 9 lat?!Dzieła? Jakie dzieła? Jak dziś na to patrzę, to mam atak śmiechu i mi głupio. faf123 napisał(a):No ale ja mam na imie Franciszek- jak sie okazuje, to ma ogromne znaczenie.Kolego, bałagam Cię, nie ironizuj. Nie ma to żadnego znaczenia, po prostu trafiła się przypadkowa zgodność z rzeczywistością w moim wypadku. olaph72 napisał(a):Przepraszam, bo jestem nie w temacie: kto dostał Feel'a?Telekamery.
Kim Jesteśmy? - numitor - 07.02.2009 No to skoro uważasz Aniu, że nie masz talentu - to w takim razie nie pasuje to do Ciebie
Kim Jesteśmy? - Ania_M - 07.02.2009 Zdaje mi się, ze troszkę pasuje, w sensie tym, ze wciąż piszę i piszę, i jak już zacznę to świat dla mnie nie istnieje - taka też jest Ania opisana w tym wierszu Takie jest moje zdanie, że w moim wypadku przeważa "pociąg" nad talentem, ale w zasadzie nie mnie to oceniać. W konkursach szkolnych i wojewódzkich mam wyniki na trzech pierwszych miejscach zawsze, więc może nie jest tak źle, jak mi się zdaje? No i też coś jest w ostatniej zwrotce: marzę sobie po cichu, że kiedyś spotkam się z jakimś Wydawcą.
Kim Jesteśmy? - faf123 - 11.02.2009 Ania_M napisał(a):W konkursach szkolnych i wojewódzkich mam wyniki na trzech pierwszych miejscach zawsze, więc może nie jest tak źle, jak mi się zdaje? Koleżanko, a ja nadal podtrzymuje to co napisalem "...nie napisali nic w tym pięknym wierszyku o skromności kobiet o iminiu Ania." Mam pomysł, a może podeślesz nam swoje dziełka (nie dzieła) z 9 roku zycia? Jesli sie z nich smiejesz to pośmiejemy się razem
Kim Jesteśmy? - Ania_M - 11.02.2009 Wybacz, ale brak skromności a marzenia to jest zupełnie co innego. O nie. Nie będę się kompromitowała publicznie.
Kim Jesteśmy? - faf123 - 11.02.2009 Ania_M napisał(a):Wybacz, ale brak skromności a marzenia to jest zupełnie co innego. nie tylko o marzeniach pisałaś koleżanko. Kto jest za tym, żeby Ania pokazałą swoją bardzo młodzieńczą twórczość światu? Nikt sie nie bedzie smiał, domyslam się, że nikt z forumowiczów w tym wieku nie tworzył poematów, dlatego każdy ze zrozumieniem zachwycać się będzie dziełami 9 laki. Koleżanko, kto wie? Może nasze forum przegląda jakiś Wydawca i zobaczy własnie Twoje dziełka? Zachecam i czekam!!! Kim Jesteśmy? - Ania_M - 11.02.2009 faf123 napisał(a):Kto jest za tym, żeby Ania pokazałą swoją bardzo młodzieńczą twórczość światu?Mam nadzieję, że Nikt z Forumowiczów. A z Wydawcą dam sobie radę sama w odpowiednim czasie.
Kim Jesteśmy? - faf123 - 11.02.2009 ale nie mów wydawcy, ze tworzysz od 9 roku zycia. koleżanko Kim Jesteśmy? - Ania_M - 11.02.2009 A co w tym złego? Powiem to, co będę uważała za słuszne. Dziękuję bardzo, umiem sobie radzić w życiu. Kolego. |