![]() |
|
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... (/showthread.php?tid=472) |
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - koobaa - 18.08.2006 Szczegóły tutaj: Mark live in Maine Streszczenie dla kochajšcych mowę ojczystš: Mark wemie udział w koncercie charytatywnym w Opera House, Boothbay Harbour, Maine, USA 20 wrzenia 2006r. Bilety sprzedajš tylko dzi (piatek) i jutro, na miejscu (trzeba być po nie osobicie). Cena: "zwykłe" - 175$, "niezwykłe" - 500$. Bilety, których nie sprzedadzš na miejscu, będš dostępne on-line. Opera ma tylko 600 miejsc i podobno nie ma tam złego miejsca... Mark przyjedzie do USA specjalnie aby wzišć udział w tym koncercie. Oprócz niego ma grać jeszcze dwóch muzyków, których nie wymieniono z nazwy. Koncert pomimo, że stosunkowo niedaleko ode mnie, niestety poza zasięgiem... :mellow: Dobra wiadomoć: wydarzenie będzie transmitowane przez radio WCLZ, a to oznacza, że zapewne będzie z tego jakis bootleg dostępny. Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - olaph72 - 18.08.2006 Na stronie Opera House w ogóle nie ma wzmianki o tym koncercie. Dziwne... :blink: Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Robson - 18.08.2006 Liczę na to, że złapiecie WCLZ. Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Ania_M - 18.08.2006 Łee, szkoda, że nie w Polsce ![]() Ale dobrze że strona się znalazła - dzięki Nikodem
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Evelda - 18.08.2006 Zalogowałam się i niby wszystko OK, a w słuchawkach KOMPLETNA CISZA... W zapowiedziach koncertowych na stronie intern. WCLZ o wrzeniowym koncercie Marka też ani mru mru... :unsure: Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - olaph72 - 18.08.2006 Taaa, też tam wchodziłem. Jakoć transmisji nie jest zadowalajšca. Byłoby sympatyczniej dopać nagranie z anteny. Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Evelda - 18.08.2006 Cytat:Originally posted by olaph72@Aug 18 2006, 07:54 PMOlaf... Liczymy na Ciebie...
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Robson - 18.08.2006 Olaf czuj się odpowiedzialny aby to nagrać. Presja jest wielka.
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - olaph72 - 18.08.2006 Do Maine ode mnie jest kawałek drogi, ale... zobaczymy. Może uda się złapać sygnał. Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - koobaa - 19.08.2006 Boothbay Harbour jest ok. 3-4 godz. jazdy od miejsca mojego obecnego pobytu. Wprawdzie tu na miejscu nie chwytam tej fali (WCLZ) ale jak kawałek podjadę, to może będzie szansa...? Kusi mnie, żeby pojechać tam tego dnia, nawet jeli nie będę mieć szansy dostać biletu... zawsze jest szansa aby spotkać Maestro...Z dobrze poinformowanych ródeł wiem, że w koncercie oprócz Marka wemie udział: Guy Fletcher, Richard Bennet oraz Glenn Worf... Już sobie wyobrażam jakie to będš kapitalne wersje... Może Mark skusi się by zagrać tez co ze swojej przyszłej płyty? Kurczę... pięknie byłoby tam być... Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Robson - 19.08.2006 Kuba bioršc wszystkie za i przeciw powiem nieskromnie: powiniene tam być! I jeli moje słowa mogš co zmienić mogę w podobnym tonie jeszcze tak długo pisać. To będzie wyjštkowy koncert. Charytatywne zawsze takie były. A na samš myl, że Mark móglby co z nowej płyty...Wolę nie myleć ![]() Już jest oficjalne info: http://www.boothbayoperahouse.org/ A może to zdjęcie okaże się w pewnym sensie prorocze? Poznajecie tego pana za Markiem? Ale skoro Kuba wspomina, że będzie Glenn Worf to raczej nie.
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - koobaa - 19.08.2006 ...Tylko 600 miejsc... ale to będzie kameralne! Tak jak lubię najbardziej. Jeszcze jedna sprawa zwróciła moja uwagę, mianowicie: radio station WCLZ will broadcast from the event, trick tkwi w stwierdzeniu broadcast from the event, co nie musi wcale oznaczać transmisji z koncertu ale relacji z miejsca koncertu. Jako, że na stronie stacji WCLZ nie ma wzmianki o transmisji koncertu, może faktycznie le to na poczštku zinterpretowałem... Oby nie ![]() Cytat:Kuba bioršc wszystkie za i przeciw powiem nieskromnie: powiniene tam być!Zrobię co będę mógł, Szefie ![]() Cytat:A może to zdjęcie okaże się w pewnym sensie prorocze? Poznajecie tego pana za Markiem? Ale skoro Kuba wspomina, że będzie Glenn Worf to raczej nie.Kto wie Robert? Może...?Wprawdzie moje ródło jest wiarygodne, ale zastrzegało, że nic nie jest pewne...
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - olaph72 - 19.08.2006 Cytat:Originally posted by koobaa@Aug 19 2006, 05:41 PMKoobaa, jeli Ty nie łapiesz tej fali, to ja nawet nie będę próbował... Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Evelda - 19.08.2006 Olaf, liczylimy na Twoje zawodowe (radiowe) 'wejcia'...
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - olaph72 - 19.08.2006 A masz patent na "zawodowe" wejcie na teren USA?
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Evelda - 20.08.2006 patent, powiadasz...? hmmm... patentu jeszcze nie mam...
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - koobaa - 30.08.2006 Guy Fletcher zapytany co będzie z bębnami na tym koncercie (czy będš programowane z syntezatorów itp) odpowiedział, że koncert będzie miał charakter akustyczny... Czyżby Mark Knopfler Unplugged? Taki kameralny, akustyczny koncert w wykonaniu Maestro ni mi się od dawna... Szkoda, że tylko dla bogatych takie rarytasy się odbywajš... Mam ogromnš nadzieję, że zaistnieje jakie nagranie z tego koncertu. A jesli zaistnieje - na pewno będziemy je mieć
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Robson - 30.08.2006 Mi się ni taka płyta.
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Robson - 04.09.2006 Koncert wyprzedany. Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Robson - 12.09.2006 Wyspiarze i nie tylko już spekulujš co Mark w secie akustycznym wykona w Boothbay Harbour 20 wrzenia. Moze i My troszeczkę popucimy wodze fantazji na tydzień przed tym wydarzeniem? Ja na razie nie mam typów. Nawet trudno przypuszczać czy Mark sięgnie po repertuar DS czy solo?
|