![]() |
|
Mk & Eh Na żywo ! - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Mk & Eh Na żywo ! (/showthread.php?tid=375) |
Mk & Eh Na żywo ! - olaph72 - 23.04.2006 W sobotę, koło 18.00 tzw. Central Time. Transmitowało publiczne radio w USA (NPR). Życzliwy człowiek doniósł, a ja w tym czasie, niczego niewiadom, oglšdałem sobie film. O, bogowie! Spóniłem się i zdšżyłem nagrać tylko 3 z 5 piosenek. ![]() Na szczęcie wszystkie kawałki mozna znaleć tutaj! Ale tylko mp3-ki. Niektóre stacje radiowe nadajš "A Prairie Home Companion" w niedziele. Sprawdzę, czy będzie powtórka, czy już nowy show. Jeli powtórzš, to spróbuję nagrać cały program. Tak czy inaczej, Panie i Panowie - mamy zapis pierwszego wspólnego występu MK i EH, i to jeszcze przed rozpoczęciem trasy!
Mk & Eh Na żywo ! - olaph72 - 23.04.2006 Yes, yes, yes! Nagrywam z radia WXII w Rochester! B) Mk & Eh Na żywo ! - olaph72 - 23.04.2006 Gotowe. Całe 2 godziny. Nawet mieszne. Zwłaszcza wierszyki Garrisona Keillora o Emmylou i Marku!
Mk & Eh Na żywo ! - jambore - 23.04.2006 Cytat:Originally posted by olaph72@Apr 23 2006, 07:11 PMTo może na ftpa? Mk & Eh Na żywo ! - olaph72 - 23.04.2006 Chętnie, jeli kto poda mi hasło.
Mk & Eh Na żywo ! - macsa - 23.04.2006 Hasło daje Bartek - ewentualnie wylij mi na maila a ja to wrzucę na FTP. macsa[małpa]interia.pl Mk & Eh Na żywo ! - olaph72 - 23.04.2006 Obawiam się, że 100 MB mogłoby nie przejć emailem... Acha, miałem na myli: jesli kto mi PODA hasło. Nie SPRZEDA.
Mk & Eh Na żywo ! - galex - 23.04.2006 witam! jeli koncert był aż dwu-godzinny to napiszcie jaka była SET-LISTA??? bo napewno zagrał jakie kawałki Dire albo swoje solowe, a te mnie najbardziej ciekawiš ![]() swojš drogš napewno jest już w NECIE bootleg z tego koncertu i to pewnie w bezstratnym formacie czyli SHN czy FLAC, a nie tam w badziewnym mp3, trzeba poszukać w TORRENTACH ![]() jeli kto zna adres TORRNETOWY albo stronkę gdzie można cały koncercik zassać to niech da czym prędzej znać na łamach forum z góry wielkie dzięki pozdrawiam Paweł Mk & Eh Na żywo ! - olaph72 - 23.04.2006 Spieszę wyjanić, że: 1. To nie był 2-godzinny koncert, tylko cykliczny program "A Prairie Home Companion" transmitowany co tydzień przez publiczne radio w Stanach. MK i EH wykonali w czasie audycji 5 utworów: "Red Staggerwing", "Love And Happiness", "All The Roadrunning", "If This Is Goodbye", "The Next Time I'm In Town". 2. Oczywicie mam nagranie w bezstratnym formacie wav. Waży 1,15 GB. ![]() MK wystšpił również w PHC w 2004 roku. Ciekawostka: wtedy też program zakończył się piosenkš "The Next Time I'm In Town". W poniedziałek będš dostępne fotki z sobotniego show. Mk & Eh Na żywo ! - grzegorz - 24.04.2006 Będš jeszcze kolejne 'promo show': April 20 CBS David Letterman Show (will be broadcasted on April 27, 2006) April 22 A Prairie Home Companion. (Waiting for the visual version) April 23 Sveriges Radio P4 April 25 WFAN Radio 'Imus in the Morning' April 25 DRS 3 Country Special (20.03 - 22.00 h) April 30(?) BBC Radio 2 Johnnie Walker's Sunday show May 05 NDR 3 nach 9 (22:00 h) Mam te nagrania z 22 w bezstratnej kompresji 'flac' - 120MB. Jeżeli Macsa lub Olaf72 nie wrzucš tego na serwer to postaram się ja. Mk & Eh Na żywo ! - Robson - 24.04.2006 Tak The Next Time I'm In Town na końcu Szkoda że tylko 2 min. bo zagadane przy końcu. Dzieki Olaf uwielbiam te promocyjne występy bo wtedy muzyka Maestro brzmi jeszcze inaczej, jeszcze piękniej i prawdziwiej...
Mk & Eh Na żywo ! - MARTINEZ - 24.04.2006 na martwo byloby im trudniej
Mk & Eh Na żywo ! - MARTINEZ - 24.04.2006 niestety w next time spiewa z markiem jakis pacan niezbyt udanie i juz wole jak emmylou spiewa
Mk & Eh Na żywo ! - olaph72 - 24.04.2006 Ten "pacan" to Garrison Keillor, gospodarz PHC. Głos ma rzeczywicie taki sobie. Co nie przeszkadza mu zawsze spiewać na rozpoczęcie programu, nierzadko w rodku, no i w chórkach na koniec.
Mk & Eh Na żywo ! - koobaa - 26.04.2006 Mylę, że Mark nie był za bardzo zadowolony z tego wykonania... (mówił mi ) Chłopaki lekko skopali If This Is Goodbye, goć normalnie pomylił akordy! Ale na trasie będzie inaczej, będa muzycy, którzy znajš te numery na wylot. W tym programie występuje zawsze ten sam zespół akompaniujšcy - bioršc to pod uwagę, nie było tak le... I tak mieli szczęcie chłopaki, że mogli zagrać z Markiem Knopflerem.
Mk & Eh Na żywo ! - macsa - 26.04.2006 Czy kto może wrzucić to na FTP albo zdradzić gdzie jest dostępne... Proszeeeeeeeee............ :blink: Mk & Eh Na żywo ! - jambore - 26.04.2006 Cytat:Originally posted by koobaa@Apr 26 2006, 02:42 PMDOBRE
Mk & Eh Na żywo ! - olaph72 - 26.04.2006 Cytat:Originally posted by macsa@Apr 26 2006, 08:13 PMDajcie hasło, to natychmiast wrzucam cały materiał (w mp3 albo flac).
Mk & Eh Na żywo ! - galex - 27.04.2006 w mp3 to NIE! jak co to tylko we FLAC! Mk & Eh Na żywo ! - olaph72 - 27.04.2006 Jak kto chce, to również w mp3.
|