Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Sopot Festival - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Muzyka - ogólnie i niekoniecznie Markowo ;) (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Sopot Festival (/showthread.php?tid=1037)

Strony: 1 2

Sopot Festival - Ania_M - 25.08.2008

Oglądał ktoś przez ostatnie 2 dni? W ogóle oglądacie jeszcze czasem?
Ja oglądałam tylko wczoraj, i tylko dlatego, że bardzo lubię, a wręcz uwielbiam, piosenki z lat młodości moich rodziców Uśmiech I podobał mi się tak naprawdę tylko jeden występ: Kajagoogoo i Limahl. Limahl jest the best Duży uśmiech Swoją drogą, ładnie się trzyma Oczko Wręcz bardzo ładnie, wygląda na chłopczyka.

I tak od wczoraj nucę sobie
Too shy shy
Hush hush, eye to eye

Oczko

Sopot Festival - filipk91 - 25.08.2008

Ja tylko na chwilę wszedłem do salonu, żeby zobaczyć co rodzice oglądają. Widok taki: mama czyta gazetę, tata składa jakis efekt gitarowy ze słuchawkami na uszach, w tele-pudle skacze jakiś gamoń. Na pytanie 'co oglądacie' otrzymałem odpowiedź 'nie wiem, chcesz to sobie przełącz'. Więc jeżeli moja matka nawet to olała, to to musiało być dramatyczne xcD

Sopot Festival - Ania_M - 25.08.2008

Gamoń płci męskiej czy żeńskiej? Bo jeżeli męskiej, to to chyba skakał... Limahl! Duży uśmiech

Sopot Festival - Robson - 25.08.2008

Widziałem że ludzie bawią się świetnie ale nie opuszcza mnie myśl że kupimy wszystko i nawet Modern Talking ma wtedy gdzie przyjechać. Ja tego nie kupuje.

Sopot Festival - olaph72 - 25.08.2008

Nigdy nie lubiłem Młodych Tłoków ani podobnych im plastikowych chłopczyków i dziewczynek. Ale z czystej nostalgii za latami 80. zerkałem od czasu do czasu w tele-pudło. Oczko

Sopot Festival - filipk91 - 25.08.2008

Scorpionsi dali radę, Elton John też, ale tego by było na tyle. Takich festiwali po prostu nie lubię.

Sopot Festival - JK7 - 25.08.2008

Rzygać się chce od takich festiwali...
Nie oglądałem i nigdy nie mam zamiaru obejrzeć...
Pedałowaty Limahl nie robi na mnie wrażenia, a z polskich wytworów marketingu znam może 2-3 pseudo-gwiazdy...

I to moje zdanie.

Sopot Festival - Ania_M - 26.08.2008

Właśnie dlatego bardzo mało słucham współczesnej muzyki. Może jestem jakaś uprzedzona ale dziś wystarczy głupie umpa-umpa i już mamy hit na cały świat. Na moje ucho, piosenki z lat '70-''90 miały w sobie więcej głębi i tajemniczości. Ostatnio nawet podoba mi się muzyka z lat '50-'60. We współczesnej czegoś mi brak...

Sopot Festival - JK7 - 26.08.2008

Właśnie, Aniu. Uśmiech
Masz całkowitą rację...

Choć oczywiście i lata '60-90' miały swoje gorsze momenty... Oczko

Gorsze momenty to nic strasznego Oczko

Sopot Festival - numitor - 26.08.2008

Ania_M napisał(a):Właśnie dlatego bardzo mało słucham współczesnej muzyki. Może jestem jakaś uprzedzona ale dziś wystarczy głupie umpa-umpa i już mamy hit na cały świat. Na moje ucho, piosenki z lat '70-''90 miały w sobie więcej głębi i tajemniczości. Ostatnio nawet podoba mi się muzyka z lat '50-'60. We współczesnej czegoś mi brak...

Współczesna muzyka również ma świetnych wykonawców - ot, choćby pierwszy przykład z brzegu: The Raconteurs.

To nie ulega wątpliwości, napisałam przecież że współczesnej muzyki słucham bardzo mało, co nie oznacza, że nie słucham i nie cenię jej w ogóle. Uśmiech

Sopot Festival - numitor - 26.08.2008

Ania_M napisał(a):To nie ulega wątpliwości, napisałam przecież że współczesnej muzyki słucham bardzo mało, co nie oznacza, że nie słucham i nie cenię jej w ogóle. Uśmiech

Z tym, że piszesz raczej ("umpa-umpa") o danych gatunkach, które są w dzisiejszych czasach bardziej popularne (szczególnie w Polsce) niż rock.

Sopot Festival - filipk91 - 26.08.2008

numitor napisał(a):Współczesna muzyka również ma świetnych wykonawców - ot, choćby pierwszy przykład z brzegu: The Raconteurs.

o tych nie słyszałem, ale ubóstwiam Coldplay. Język Z polskich zespołów był taki myk Blenders. Nie da się tego nie znać, trudno tego nie lubić Oczko

Sopot Festival - Ania_M - 27.08.2008

numitor napisał(a):Z tym, że piszesz raczej ("umpa-umpa") o danych gatunkach, które są w dzisiejszych czasach bardziej popularne (szczególnie w Polsce) niż rock.
Pisząc umpa-umpa miałam na myśli raczej banalność niektórych tekstów. Oczko

Sopot Festival - filipk91 - 27.08.2008

A mnie bardziej niż teksty dobija muzyka. Bo nawet najbanalniejszy tekst da radę jak jest fajna muzyka, a przy dennej muzyce to najlepszy tekst się u mnie nie wybije

Sopot Festival - numitor - 27.08.2008

filipk91 napisał(a):A mnie bardziej niż teksty dobija muzyka. Bo nawet najbanalniejszy tekst da radę jak jest fajna muzyka, a przy dennej muzyce to najlepszy tekst się u mnie nie wybije

Tak, zgadzam się - teksty w muzyce są na niesamowicie niskim poziomie. Dobrym przykładem tego może być choćby omawiany tutaj Feel.

Sopot Festival - JK7 - 27.08.2008

Feel to już jest całkowita kompromitacja...
Tego się nie da słuchać, badziew i totalne dno (zresztą jak wiele innych, ale fel to już gniot do kwadratu).
Kto to w ogóle jest ten gość? Ktoś mi powie, skąd go wzięli? Jest obrzydliwy (pod względem ogólnym, jednak głownie artystycznym - czy aby to na pewno dobre słowo?) i niech mi ktoś spróbuje powiedzieć, że mu zazdroszczę... ;P
Teksty - żenada, muzyka - żenada, ja mu jeszcze daję 0,5 roku...

Nie mam zamiaru nikogo obrażać, nie obchodzi mnie, kto tego słucha...
Dla mnie, poniżej wszelkich poziomów krytyki.

Sopot Festival - Robson - 27.08.2008

O rany ile tu jadu.

Sopot Festival - filipk91 - 27.08.2008

JK7: Chyba masz u mnei piwo na następnym zlocie za pogląd na Feel Duży uśmiech