18.09.2006, 04:49
To znowu ja.
Pojechałem drugi raz do Elora Gorge. Razem z narzeczonš spłynęlimy rzekš Grand River w pontonie. Katarakty niewielkie, ale zabawa przednia. Pomijajšc moment, kiedy na spokojnym odcinku rzeki wpadlimy w swoistš pętlę i zaczęlimy kręcić się w kółko. Słowo honoru - byłem przekonany, że wody jest zaledwie po kolana, tymczasem kiedy wyskoczyłem z pontonu, nie poczułem dna pod stopami...
Ponieważ moczylimy zadki w wodzie ze dwie godziny, trzeba się było potem czym ogrzać od rodka. W przytulnej kafejce w Elora zamówilimy herbatę z rumem. Kelnerka była szczerze zaskoczona takim połšczeniem, więc jej wyjanilimy, że po prostu inaczej się nie da.
Nie wyglšdała na przekonanš, ale podała o co prosilimy. Kolejny raz potwierdziło się, że goršca herbata to napój bogów!
Potem wpadlimy na chwilę do miasteczka Fergus, założonego i zamieszkanego przez Szkotów. Ta plakietka w witrynie sklepowej kompletnie mnie rozbroiła...
Pojechałem drugi raz do Elora Gorge. Razem z narzeczonš spłynęlimy rzekš Grand River w pontonie. Katarakty niewielkie, ale zabawa przednia. Pomijajšc moment, kiedy na spokojnym odcinku rzeki wpadlimy w swoistš pętlę i zaczęlimy kręcić się w kółko. Słowo honoru - byłem przekonany, że wody jest zaledwie po kolana, tymczasem kiedy wyskoczyłem z pontonu, nie poczułem dna pod stopami...Ponieważ moczylimy zadki w wodzie ze dwie godziny, trzeba się było potem czym ogrzać od rodka. W przytulnej kafejce w Elora zamówilimy herbatę z rumem. Kelnerka była szczerze zaskoczona takim połšczeniem, więc jej wyjanilimy, że po prostu inaczej się nie da.
Nie wyglšdała na przekonanš, ale podała o co prosilimy. Kolejny raz potwierdziło się, że goršca herbata to napój bogów!Potem wpadlimy na chwilę do miasteczka Fergus, założonego i zamieszkanego przez Szkotów. Ta plakietka w witrynie sklepowej kompletnie mnie rozbroiła...