Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Ostateczny koniec forum... - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Dział techniczny (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Informacje, opinie i wnioski (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Wątek: Ostateczny koniec forum... (/showthread.php?tid=2192)

Ostateczny koniec forum... - numitor - 28.11.2012

Patrząc na to, jak to forum gaśnie, to forum umiera, zastanawiam się, czy nie warto przerzucić się całkowicie na FB?

Wtedy każdy otrzymywałby informacje o nowych postach, dyskusja byłaby bardziej dynamiczna...

Fora internetowe to już trochę krzyk internetowej przeszłości.

Nie upieram się, po prostu wydaje mi się, że to rozwiązanie byłoby dla wszystkich bardziej korzystne.

Co Wy na to?

Ostateczny koniec forum... - kazik - 28.11.2012

Jak Ci tu źle,
to idź sobie na FB.
Nikt Cię tu nie trzyma :-)

Ostateczny koniec forum... - numitor - 28.11.2012

Ale tutaj chyba wszystkim źle, ponieważ nikt tu już prawie nic nie pisze...

Ostateczny koniec forum... - anrom - 29.11.2012

To nie jest dobry pomysł.

Ostateczny koniec forum... - numitor - 29.11.2012

No tak, zdecydowanie lepszym pomysłem jest forum, na którym raz dziennie Robson zapoda setlistę z koncertu.

Teraz koncerty już się zakończyły, więc pewnie średnia liczba postów będzie oscylowała wokół zera.

Ostateczny koniec forum... - Robson - 29.11.2012

A co w tym złego że wklejałem setlisty czy to jakaś szpila w moim kierunku. Zupełnie nie rozumiem. Dwie rzeczy mi się nasuwają. Jednak nie każdy ma konto na FB wolna wola a druga kwestia gdyby forum tak często się nie zawieszało to też byłoby inaczej a tak to wszystkich zniechęca. Tobie nawet setlisty nie chciało się wklękać ale widać ten wątek śledziłeś. Biadolić każdy potrafi.

Robson napisał(a):A co w tym złego że wklejałem setlisty czy to jakaś szpila w moim kierunku. Zupełnie nie rozumiem. Dwie rzeczy mi się nasuwają. Jednak nie każdy ma konto na FB wolna wola a druga kwestia gdyby forum tak często się nie zawieszało to też byłoby inaczej a tak to wszystkich zniechęca. Tobie nawet setlisty nie chciało się wklękać ale widać ten wątek śledziłeś. Biadolić każdy potrafi.

Robson, przecież to nie miała ANI TROCHĘ być szpila w Twoim kierunku. Fajnie, że wklejałeś setlisty.

Tylko - sam przyznaj - że poza tym mało kto tu zagląda?

Dla mnie też byłoby znacznie wygodnie po prostu sprawdzać powiadomienia na FB.

Rozumiem, że kilka osób nie ma konta na FB i to jest chyba największy minus tego pomysłu, ale to też można jakoś rozwiązać (np. założyć konto).

To tylko propozycja, wydaje mi się, że nie jakoś wybitnie głupia, nie musicie od razu się oburzać Oczko

Ostateczny koniec forum... - kuba1313 - 29.11.2012

fakt 1
na forum ostatnio dzieje się niewiele

fakt 2
to forum żyje falami, raz dzieje sie więcej, raz mniej. To nie jest forum samochodów na F - gdzie zawsze się coś pie...li i zawsze ktoś będzie coś przerabiał, pytał, ....

fakt 3
Forum KNOPFLER.PL nie umiera a przeniesienie sie na FB na pewno mu nie pomoże w rozwoju, ożyciu, rozkwicie

mi tu dobrze i tu zostaję
tu poznałem wspaniałych ludzi i pewnie jeszcze wielu takich poznam

Ostateczny koniec forum... - Robson - 29.11.2012

Dokładnie. Wystarczy sobie przypomnieć aktywność kiedy ukazywał się nowy album. Podobnie jest kiedy zbliża się koncert. To naturalne. I naturalne też jest to że teraz jest spokojniej a trzaskać posty dla samego trzaskania to chyba nie o to chodzi.

Ostateczny koniec forum... - Teddy - 29.11.2012

Uważam że to jest słaby pomysł.

Czy codziennie musi się coś dziać na forum? Pisać po to żeby pisać? Czasem po prostu są mniej gorętsze chwile w życiu fana MK i pojawia się chwilowy zastój... Uśmiech

Ja jestem użytkownikiem FB ale znam kilka osób wśród znajomych, które konta na FB nie posiadają i nie chcą posiadać.

Utworzona grupa "Knopfler.pl" na FB niech będzie alternatywą...

Teddy napisał(a):Uważam że to jest słaby pomysł.

Czy codziennie musi się coś dziać na forum? Pisać po to żeby pisać? Czasem po prostu są mniej gorętsze chwile w życiu fana MK i pojawia się chwilowy zastój... Uśmiech

Ja jestem użytkownikiem FB ale znam kilka osób wśród znajomych, które konta na FB nie posiadają i nie chcą posiadać.

Utworzona grupa "Knopfler.pl" na FB niech będzie alternatywą...

Też znam kilka osób, które nie mają konta na FB...

...ale jednak znam znacznie więcej takich, które nie mają konta na knopfler.pl

Ostateczny koniec forum... - Teddy - 29.11.2012

numitor napisał(a):Też znam kilka osób, które nie mają konta na FB...

Zapewne dlatego że nie są fanami DS i MK Duży uśmiech

Ostateczny koniec forum... - kuba1313 - 29.11.2012

numitor napisał(a):Też znam kilka osób, które nie mają konta na FB...

pytanie czy to ludzie maja szukać FORUM, czy też FORUM winno poszukiwać nowych forumowiczów

czy ważna jest ILOŚĆ, czy JAKOŚĆ ??

btw
dla mnie FB i jego konstrukcja sprzyja błyskawiczności - wątek jest ale zaraz jakby go nie było, czytanie długich wypowiedzi i wątków jest niewygodne

Ostateczny koniec forum... - kazik - 29.11.2012

numitor napisał(a):Robson, przecież to nie miała ANI TROCHĘ być szpila w Twoim kierunku. Fajnie, że wklejałeś setlisty.

Tylko - sam przyznaj - że poza tym mało kto tu zagląda?

Dla mnie też byłoby znacznie wygodnie po prostu sprawdzać powiadomienia na FB.

Rozumiem, że kilka osób nie ma konta na FB i to jest chyba największy minus tego pomysłu, ale to też można jakoś rozwiązać (np. założyć konto).

To tylko propozycja, wydaje mi się, że nie jakoś wybitnie głupia, nie musicie od razu się oburzać Oczko

Nic się nie dzieje ?

Ok.
Od poniedziałku zacznę wpisywać teks książki Oldfielda o DS.
Ale zapewne pojawi się znowu problem praw autorskich.

Myślę jednak ,że nie brak aktywności na forum jest twoim problemem,
pewnie coś głebiej siedzi :-)

Ostateczny koniec forum... - Ania_M - 30.11.2012

Jestem na nie - dobrze, że mamy grupę na FB, ale tutaj też bardzo miło wpaść.

Ostateczny koniec forum... - MARTINEZ - 01.12.2012

Poza tym nie kazdy chce czytac wszystkie wątki na FB - a tu masz jakis wybor
miedzy pisaniem raz na pol roku sluchamy plyt Oczko

poza tym tradycyjnie chwytliwy naglowek tematu jak w onecie , ktory nie ma pokrycia z rzeczywistoscia Uśmiech

wiec wpisuje cos w innym poscie zeby nie byl widoczny na pierwszej stronie Uśmiech

Ostateczny koniec forum... - schnitzell - 19.02.2013

Cóż to za defetyzm z tą śmiercią forum?
Dla mnie to najwyżej hibernacja.
Wszystko znów oszaleje, ale dopiero w okolicach zlotu.

Pomysł z FB nie podoba mi się i nie dlatego, że wytoczył
go Numitor.
FB to po prostu fatalna masówa.
Mamy podkręcać licznik kolesiowi, który zrobił interes zrzynając pomysł kolegów? Fuj!

Ostateczny koniec forum... - Ania_M - 20.02.2013

No, ale nie ma co ukrywać, ze większość z nas jest w grupie Knopfler.pl na Facebooku i nie widzę w tym nic złego.
Forum musi istnieć, to jak ostoja, do której możemy powracać, ale portale społecznościowe to znak czasów.

Ostateczny koniec forum... - communique - 20.02.2013

dobrze powiedziane Aniu, w zasadzie na grupa na fb powstała na bazie osób z forum, dlaczego więc mielibyśmy pozbawiać się swoich korzeni? Uśmiech

Ostateczny koniec forum... - numitor - 21.02.2013

Każdy kolejny dzień potwierdza to, co napisałem 28 listopada Uśmiech