![]() |
|
Co Tam, Panie, W Polityce? - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Co Tam, Panie, W Polityce? (/showthread.php?tid=582) |
Co Tam, Panie, W Polityce? - pablosan - 03.04.2007 Cytat:Originally posted by numitor@Apr 2 2007, 09:59 PMI ten sam Michnik-wielki bojownik o wolnoć i demokrację mówi kilka lat potem: "odpieprzcie sie od generała". Zakrawa to na politycznš schizofrenie... Z GW nie da sie syskutowac-kapitalnie zauważył to Ziemkiewicz w "Michnikowszczyznie". Jeli nie popierasz togo co rzecze Michnik (wyrocznia, guru, itd) jeste uznany z oszołoma, psychola, ksenofoba, nacjonalistę, itd. I to jest niestety przykra prawda, z którš spotkałem się w GW wiele razy przegladajšc jej strony. A co do pracy na Zachodzie Olafa-to popieram go w 1000%-uczciwe wynagrodzenie za uczciwš pracę, a nie kto inny jak GW jak mantra powtarzała wiele lat, że Polacy nie mogš godnie zarabiać, bo sš mało wydajni... I co teraz nie wstyd im? A uwierz mi Numitor, pracuję w miedzynarodowym rodowisku i Polacy się bardzo wyróżniajš na plus i sš o wiele bardziej wydajni niz ich koledzy z Zachodu... Toż to jaki cud !!!Największym historyczno-politycznym błedęm Polski po roku 1989 było to, że nie przeprowadzono lustracji zaraz po odzyskaniu niepodległoci, jak to zrobiono w Czechach czy Niemczech. A nie dokonał tego niestety pan Lech Wałęsa... Co Tam, Panie, W Polityce? - numitor - 03.04.2007 Cytat:Originally posted by pablosan+Apr 3 2007, 09:30 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (pablosan @ Apr 3 2007, 09:30 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-numitor@Apr 2 2007, 09:59 PMI ten sam Michnik-wielki bojownik o wolnoć i demokrację mówi kilka lat potem: "odpieprzcie sie od generała". Zakrawa to na politycznš schizofrenie... Z GW nie da sie syskutowac-kapitalnie zauważył to Ziemkiewicz w "Michnikowszczyznie". Jeli nie popierasz togo co rzecze Michnik (wyrocznia, guru, itd) jeste uznany z oszołoma, psychola, ksenofoba, nacjonalistę, itd. I to jest niestety przykra prawda, z którš spotkałem się w GW wiele razy przegladajšc jej strony. A co do pracy na Zachodzie Olafa-to popieram go w 1000%-uczciwe wynagrodzenie za uczciwš pracę, a nie kto inny jak GW jak mantra powtarzała wiele lat, że Polacy nie mogš godnie zarabiać, bo sš mało wydajni... I co teraz nie wstyd im? A uwierz mi Numitor, pracuję w miedzynarodowym rodowisku i Polacy się bardzo wyróżniajš na plus i sš o wiele bardziej wydajni niz ich koledzy z Zachodu... Toż to jaki cud !!!Największym historyczno-politycznym błedęm Polski po roku 1989 było to, że nie przeprowadzono lustracji zaraz po odzyskaniu niepodległoci, jak to zrobiono w Czechach czy Niemczech. A nie dokonał tego niestety pan Lech Wałęsa... [/b][/quote] A co by sšdził gdyby - tak jak w Hiszpanii po dyktaturze Franco, dużo bardziej krwawej i mrocznej - spalono wszystkie papiery? Co Tam, Panie, W Polityce? - olaph72 - 04.04.2007 numitor >> W tym miejscu nie mogę sobie odmówić wytknięcia pewnej niezgodnoci w Twoich postach: Cytat:Originally posted by numitor+--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (numitor)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>mam zbyt dużo znajomych o różnych poglšdach politycznych, żeby z takiego powodu zrywać znajomoc czy obrażać się[/b] Cytat:[i]Originally posted by numitor@Szczerze Ci radzę, unikaj przypisywania negatywnych cech rozmówcom, którzy majš inne poglšdy niż Ty. To niestosowne i na dłuższš metę niezdrowe. I mniej emocji, chłopie! <!--QuoteBegin-numitor[/i] Przykro mi, że nie potrafisz mieć szacunku dla Większych od Ciebie....[/quote] Z reguły darzę szacunkiem ludzi Wielkich. Ale to historia oceni, kto był wielki, a kto mały, i to przez bardzo małe m. A ta historia dopiero się pisze.
Co Tam, Panie, W Polityce? - numitor - 04.04.2007 A z ciekawoci - kogo w XXwiecznej historii Polski uważasz za autorytet/człowieka Wielkiego? Co Tam, Panie, W Polityce? - olaph72 - 04.04.2007 Paderewskiego - za to, że wiedział kiedy przyjechać do Poznania , i że wiedział kiedy podać się do dymisji.Witkacego - za to, że szaleństwo przekuł na Sztukę. Sikorskiego - za pakt Sikorski-Majski. Herberta - za to, że nie dał się sprostytuować i zachował czysty życiorys. Wyszyńskiego - za bezkompromisowoć wobec czerwonych. Jana Pawła II - j.w. Co Tam, Panie, W Polityce? - numitor - 04.04.2007 Więc co, w takim razie, sšdzisz o poparciu JPII dla Okršgłego Stołu? Co Tam, Panie, W Polityce? - olaph72 - 04.04.2007 Sšdzę, że papież nie miał pełnego obrazu zdarzeń. Zwłaszcza zakulisowych. Co Tam, Panie, W Polityce? - numitor - 04.04.2007 Za to Ty znasz wszystko w niesamowitych szczegółach - prosto od Łysiaka i Ziemkiewicza - którzy znali Okršgły Stół chyba tylko z telewizji. Co Tam, Panie, W Polityce? - olaph72 - 04.04.2007 Zacytuję najpierw Ciebie: Cytat:Originally posted by numitora teraz siebie: Cytat:mniej emocji, chłopie!I nic już więcej nie będę dodawać. <_< Co Tam, Panie, W Polityce? - pablosan - 08.04.2007 Cytat:Originally posted by numitor+Apr 3 2007, 09:33 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (numitor @ Apr 3 2007, 09:33 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>I ten sam Michnik-wielki bojownik o wolnoć i demokrację mówi kilka lat potem: "odpieprzcie sie od generała". Zakrawa to na politycznš schizofrenie...Cytat:Originally posted by pablosan@Apr 3 2007, 09:30 PM Z GW nie da sie syskutowac-kapitalnie zauważył to Ziemkiewicz w "Michnikowszczyznie". Jeli nie popierasz togo co rzecze Michnik (wyrocznia, guru, itd) jeste uznany z oszołoma, psychola, ksenofoba, nacjonalistę, itd. I to jest niestety przykra prawda, z którš spotkałem się w GW wiele razy przegladajšc jej strony. A co do pracy na Zachodzie Olafa-to popieram go w 1000%-uczciwe wynagrodzenie za uczciwš pracę, a nie kto inny jak GW jak mantra powtarzała wiele lat, że Polacy nie mogš godnie zarabiać, bo sš mało wydajni... I co teraz nie wstyd im? A uwierz mi Numitor, pracuję w miedzynarodowym rodowisku i Polacy się bardzo wyróżniajš na plus i sš o wiele bardziej wydajni niz ich koledzy z Zachodu... Toż to jaki cud !!!Największym historyczno-politycznym błedęm Polski po roku 1989 było to, że nie przeprowadzono lustracji zaraz po odzyskaniu niepodległoci, jak to zrobiono w Czechach czy Niemczech. A nie dokonał tego niestety pan Lech Wałęsa... [/b] A co by sšdził gdyby - tak jak w Hiszpanii po dyktaturze Franco, dużo bardziej krwawej i mrocznej - spalono wszystkie papiery?[/b][/quote] Numitor-oceniajac wydarzenia historyczne nie mozna opierac sie na gdybaniu, a tylko na faktach, wiec nie bardzo pasuje tu ta aluzja do Franco moim zdaniem Jezeli Ziemkiewicz w "Michnikowszczyznie" napisał kłamstwa, to dlaczego guru pan Adam "Wyrocznia" Michnik nie podał go do sšdu??? Co Tam, Panie, W Polityce? - numitor - 08.04.2007 Dlatego, że, jak sam pisał w GW, nie po to walczył o wolnoć słowa żeby teraz kogos do sšdu podawać. Co Tam, Panie, W Polityce? - pablosan - 09.04.2007 Cytat:Originally posted by numitor@Apr 8 2007, 10:02 PMSkoro tak mowisz, to Ziemkiewicz nie napisł kłamstw, wiec dlaczego kilka postów wyżej nazwałe go cynicznym gnojem? On tylko opisał rzeczywistoć o której z jakich powodów nikt nie może albo nie chce pisać/mówić, a jak chce to jest uznawany przez "salon" za wariata/ksenofoba/nacjonaliste/antysemite? Co Tam, Panie, W Polityce? - HOWARD - 20.06.2007 Cenię Ziemkiewicza za bezkompromisowoć politycznš, za realny opis tego co się w PL dzieje, rozgrywa. Czytałem wiele jego artykułów. Ma facet łeb na karku i można miało go nazwać dziennikarzem, a nie akim pismakiem.. |