![]() |
|
Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) (/showthread.php?tid=1549) |
Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - Robson - 22.06.2010 Michał a czemu Ty taki wulgarny jesteś? Od samego początku wiedziałem że polityka moze wywołać złe emocje. Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - numitor - 22.06.2010 Robson napisał(a):Michał a czemu Ty taki wulgarny jesteś? Od samego początku wiedziałem że polityka moze wywołać złe emocje. Tylko w Michale .W takim razie może porozmawiajmy ogólniej - jaki polityk byłby Waszym zdaniem najlepszym kandydatem? Może być były lub obecny. Dla mnie najlepszym kandydatem byłby Bronisław Geremek - szkoda, że to już niemożliwe. Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - Magis - 22.06.2010 Litości. Emocje emocjami, ale Michal postawił Ci konkretne pytania i zarzuty na które nie odpowiedzialeś. Dyskusji o lustracji także nie podjąłeś, a szkoda, bo w swoich wypowiedziach zaprzeczasz samemu sobie. Uwypuklę więc: Głosując na Komorowskiego pomagasz osiągnąć nieograniczoną władzę w państwie partii, której liderem jest człowiek współodpowiedzialny za to, że uchwała lustracyjna została zablokowana. Co więcej - Komorowski podporządkował IPN władzy partyjnej. Na odtajnienie nie ma co liczyć. Kaczyński był przewodniczącym jedynego dużego klubu partyjnego, który sprzeciwił się DYKTATOWI Wałęsy i jego pomagierów (o dziwo Geremek też ma tu swój udział). DYKTATOWI, który miał na celu jedno - niedopuszczenie do ujawnienia Tajnych Współpracowników będących na szczeblach władzy oraz sędziów i adwokatów. Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - numitor - 22.06.2010 Magis napisał(a):Litości. Odpowiedziałem wcześniej, zresztą nie mam ochoty rozmawiać z Michałem, który potrafi tylko przeklinać. Nie popieram gloryfikacji Powstania Warszawskiego oraz lustracji w tej formie, którą forsował rząd Kaczyńskiego i Olszewskiego. Błędy w polityce zagranicznej? Między innymi największy błąd - Fotyga. Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - BET - 22.06.2010 koobaa napisał(a):Tak, za rządów kaczek żyło się w Polsce jak w Neverlandzie. Szkoda, że tak szybko się skończyło. Wielu Polaków (90%) tego nie rozumiało i nie zna się na polityce widocznie. Jak krótka jest pamięć wyborców - szok. Moge wiedziec skad sie to 90% wzielo? Troche protekcjonalnie sie Kubo wypowiadasz. Wez pod uwage, ze media zagraniczne tez maja swoje skrzywienia i skads biora informacje na ktorych bazuja swoj przekaz. Ja rowniez jestem na biezaco z prasa i mediami zagranicznymi, szczegolnie anglo-saskimi, i nie raz zaklalem szpetnie na najzwyklejsze brednie jakie w nich byly gloszone. Numitor - zgadzam sie z Toba co do Fotygi. Dopisalbym jeszcze Hall, Kudrycka, Fedak, Grabarczyka. Cudownie zarzadzane resorty, naprawde. Zeby zylo sie lepiej? Komu? Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - numitor - 22.06.2010 BET napisał(a):Moge wiedziec skad sie to 90% wzielo? Mi się żyję lepiej . Chociaż najbardziej chciałbym, żeby moim krajem rządziła partia, która znajduje się pomiędzy SLD a PO, więc jest po prostu centrowa. Tacy angielscy Liberalni Demokraci.
Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - koobaa - 22.06.2010 BET napisał(a):Moge wiedziec skad sie to 90% wzielo?Tę cyfrę podał Pablosan i to do niego piłem .BET napisał(a):Troche protekcjonalnie sie Kubo wypowiadasz. Wez pod uwage, ze media zagraniczne tez maja swoje skrzywienia i skads biora informacje na ktorych bazuja swoj przekaz. Ja rowniez jestem na biezaco z prasa i mediami zagranicznymi, szczegolnie anglo-saskimi, i nie raz zaklalem szpetnie na najzwyklejsze brednie jakie w nich byly gloszone.To prawda, są tam czasem przeinaczenia. Chodziło mi raczej o chłodną ocenę - bez emocji. To było szczególnie widoczne po katastrofie 10 kwietnia, kiedy Lech Kaczyński był na ustach całego świata. Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - BET - 22.06.2010 Zobaczymy jak im bedzie szlo w koalicji z Torysami to jest dopiero ciekawy mariaz, a my sie podniecamy koalicja PO-PSL
Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - BET - 22.06.2010 koobaa napisał(a):Tę cyfrę podał Pablosan i to do niego piłem A gdy zginela Ksiezna Diana to czy Anglicy podeszli do sprawy 'po angielsku', na chlodno i racjonalnie? Ja wiem, ze to jest polityka, czlowiek publiczny itp. itd., ale wydaje mi sie ze sa w zyciu takie momenty kiedy emocje sa jak najbardziej usprawiedliwione. Nawet pozadane. To byla tragedia bez precedensu. Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - numitor - 22.06.2010 BET napisał(a):Zobaczymy jak im bedzie szlo w koalicji z Torysami Czy ja wiem? Angielska polityka jest bardziej dojrzała, LD są pomiędzy PP a PK, więc dla mnie zrozumiała jest zarówno koalicja LD-PP i LD-PK. Zobaczymy .
Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - koobaa - 22.06.2010 BET napisał(a):A gdy zginela Ksiezna Diana to czy Anglicy podeszli do sprawy 'po angielsku', na chlodno i racjonalnie? Ja wiem, ze to jest polityka, czlowiek publiczny itp. itd., ale wydaje mi sie ze sa w zyciu takie momenty kiedy emocje sa jak najbardziej usprawiedliwione. Nawet pozadane. To byla tragedia bez precedensu.Oczywiście Anglicy reagowali wtedy bardzo emocjonalnie (byłem wtedy w Anglii), jednak świat komentował to w sposób bardziej obiektywny. Tam gdzie są emocje nie ma obiektywizmu. Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - BET - 22.06.2010 A obiektywizm jest wartoscia nadrzedna? Wiesz, wg niektorych filozofow w ogole nie ma czegos takiego jak obiektywizm. Ja momentami bardziej cenie szczerosc emocji niz wyrachowanie 'obiektywizmu'. Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - Robson - 22.06.2010 Ja też ale obiekktywizm nie musi być wyrachowany
Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - koobaa - 22.06.2010 Nie, obiektywizm nie jest wartością nadrzędną. Ja sam uważam się za człowieka, który kieruje się często emocjami i dlatego lubię spojrzeć na niektóre sprawy z dystansu - oczami tych, którzy takich emocji w danej chwili nie mają. To pomaga zachować zdrowy bilans .
Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - BET - 22.06.2010 Tak, nie musi. Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - filipk91 - 22.06.2010 Ze świecą u nas chyba szukać odpowiedniczki księżnej Diany, więc argument trochę nietrafiony. Tak czytam.. i czytam.. i faktycznie, pier**lę te wybory
Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - BET - 22.06.2010 Chodzi o sytuacje, w ktorej tragicznie odchodzi wazna dla panstwa osoba, ktora czesc narodu szanowala, i o reakcje tegoz narodu, a nie o porownywanie Diany do Lecha Kaczynskiego. Nota bene o ksieznej Dianie tez roznie mowiono, jak juz takis dociekliwy
Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - HOWARD - 22.06.2010 Komorowski musi się wziąć do roboty, jak coś z tego ma wyjść: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8047808,CBOS__Pogorszenie_notowan_marszalka_Komorowskiego_.html Widać, że działaczomi i głównym decydentom w PO puszczają powoli "nerwy" i zimna krew, wczoraj Schetyna, dzisiaj Tusk: http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8048626,Tusk__Wole_prezydenta__ktory_sie_nie_przebiera.html -- w okresie wakacyjnym, zwłaszcza gdy mieszkańcy miast (a to głównie zwolennicy kandydata PO) wylatują do ciepłych (cieplejszych) krajów, trzeba będzie się zebrać i zagłosować, tylko czy to wystarczy??? niczego nie przesądzając... sytuacja zdaje się być bardzo podobna do tej sprzed 5 lat. http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8050043,Socjologowie__Wakacje_moga_obnizyc_frekwencje__a_straci.html Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - Michal - 22.06.2010 numitor napisał(a):Odpowiedziałem wcześniej, zresztą nie mam ochoty rozmawiać z Michałem, który potrafi tylko przeklinać. Nie popieram gloryfikacji Powstania Warszawskiego oraz lustracji w tej formie, którą forsował rząd Kaczyńskiego i Olszewskiego. Błędy w polityce zagranicznej? Między innymi największy błąd - Fotyga.Kotusiu malutki napisałeś kilka bzdur, ja ci odpowiedziałem mocnymi argumentami, a ty piszesz mi dzieciaczku, że umiem tylko przeklinać?? hehehehe Robson napisał(a):Michał a czemu Ty taki wulgarny jesteś? Od samego początku wiedziałem że polityka moze wywołać złe emocje. Tak się składa, że od 6 lat jak jestem na tym forum przekląłem może 3 razy i nie uważam tego za wulgaryzm, a raczej podniesienie wagi słowa, czyż fraza "piszesz głupoty" od "pierdolisz głupoty" nie jest słabsza w znaczeniu??? Przekleństwo w dobrym momencie użyte nie jest w cale brakiem szacunku czy kultury, a jedynie formą języka polskiego stosowaną zarówno przez intelektualistów jak i poetów. Przestańmy się sami we wszystkim ograniczać, bo doprowadzi nas to do paranoi .No jak Numinorku, czy oprócz pisania bzdur o kaczyźmie, IV RP i innych frazesów przedrukowanych wprost z kajetu spindoktora pana Tuska, masz coś ciekawego do powiedzenia??
Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura) - Michal - 22.06.2010 filipk91 napisał(a):Ze świecą u nas chyba szukać odpowiedniczki księżnej Diany, więc argument trochę nietrafiony. Tak czytam.. i czytam.. i faktycznie, pier**lę te wybory A czyż szanowna małżonka Pana Kwaśniewskiego, nie kreowała się na polską Dianę??
|