Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Dział techniczny (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Informacje, opinie i wnioski (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Wątek: Stringi i woda święcona, czyli upadek forum (/showthread.php?tid=1500)

Strony: 1 2 3 4

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - baccarat - 19.05.2010

Przekazuję wszystkim z kółka: Odra płynie blisko Hali, więc koncert wiecie... może być, a może nie. Dzisiaj byłem na moście z tyłu ZOO Odra zaczyna wylewać...

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - olaph72 - 19.05.2010

Robson napisał(a):Strata czasu na takie dysputy.

W takim razie po co zabierasz głos w tej kwestii? Szanuj swój czas. Oczko

macsa napisał(a):Moim skromnym zdaniem nie można oceniać czegoś, czego się nie spróbowało...

Przypomina mi się sytuacja z moim pięcioletnim synkiem który przez pierwsze trzy lata swego życia nie lubił bananów mimo, że ich nigdy nie miał w ustach. Teraz za nimi przepada...

A czy można być ekspertem np. od odległych galaktyk mimo, że się tam nie było i nie dotknęło czy nie?

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - macsa - 19.05.2010

Wiem, wiem - pewnie zaraz napiszesz, że każdy powinien spróbować narkotyków idąc moim tokiem rozumowania...

Ogólnie męcący jesteście jak to mówi starzy górale, idę spać.

Starzy górale nigdy tak nie mówili, chyba, że ci z Karpacza (czyt. zza Buga). Dobranoc.

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - filipk91 - 20.05.2010

macsa napisał(a):Wiem, wiem - pewnie zaraz napiszesz, że każdy powinien spróbować narkotyków idąc moim tokiem rozumowania...

Powiem ci, że gdyby ktoś porównał udział w zlocie do ćpania to znaczy, że ma trochę nierówno pod sufitem Język

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - Bart - 20.05.2010

baccarat napisał(a):A czy można być ekspertem np. od odległych galaktyk mimo, że się tam nie było i nie dotknęło czy nie?

Błąd logiczny. Ekspertami od odległych galaktyk są właśnie ci, którzy wiedzą o nich najwięcej. Tam akurat polecieć się (póki co) nie da, więc najlepszą możliwą wiedzę zdobywa się poprzez obserwacje i obliczenia. Jeśli chodzi o zlot - na nim być można, więc najlepszą możliwą wiedzę o nim zdobywa się przez uczestnictwo.

Jeśli zatem trawestować "galaktycznie" tekst, że ktoś nie powinien wypowiadać się o zlocie, bo na nim nie był, trafniej będzie powiedzieć: "nie wypowiadaj się o odległych galaktykach, bo nie przeczytałeś żadnej książki na ten temat, a jedynie rozmawiałeś z ludźmi którzy się nimi zajmują i przeczytałeś kilka artykułów w prasie".

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - filipk91 - 20.05.2010

Bart, twój poziom intelektualny zrekompensowal chyba straty moralne fafa i numitora wszystkie wypowiedzi od 2 miesięcy Duży uśmiech

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - Bart - 20.05.2010

LOL Duży uśmiech (trzeba wrócić do normy Oczko )

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - baccarat - 22.05.2010

Myślę, że np. elektryk nie wkłada łapy w przewody, aby się przekonać czy tam płynie prąd, choć zdobyłby w ten sposób najlepszą wiedzę jaką siłę ma ten prąd. Pozostaje przy opini mądrych ludzi, książek, miernika i próbnika.
A norma=kółko?

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - filipk91 - 22.05.2010

Tak, norma oznacza kółko. W ramach Koła Wzajemnej Adoracji (bo to już nie jest kółko) umówiłem się z Bartem, że jedziemy na bezludną wyspę, zaciągniemy tam Anię_M i demokratycznie przegłosujemy, że będziemy ją na zmianę gwałcić, więc wszystko będzie cacy. Język (Vide wątek 'forum wzajemnej adoracji?' dla tych, którzy teraz dzwonią na policję)

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - Per-Aa - 23.05.2010

a ktos mi powie o co chodzi w ogole ?

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - HOWARD - 24.05.2010

Ja właśnie nie wiem też ;P

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - olaph72 - 26.05.2010

Mnogość wrażeń ze zlotów, przelewana w wątki na forum, pozwala w wystarczający sposób na zbudowanie opinii o rzeczonych. Ja w każdym razie mam bogatą wyobraźnię. Oczko

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - Robson - 26.05.2010

Ze zlotów???

Przeliterować? Uśmiech

Tak. Bo siłą napędowa tego wątku jest m.in Numitor który nigdy na zlocie nie był. Baccart chyba teżUśmiech

Chyba nie zrozumiałeś sensu mojego posta.

To by się nawet zgadzało bo jestem dzisiaj trochę przytępionyUśmiech Ok omijam ten temat szerokim łukiem.

Stringi i woda święcona, czyli upadek forum - baccarat - 27.05.2010

faf123 napisał(a):faktycznie- napisałem coś o muzyce Knopflera, o moich przeżyciach i jakoś zainteresowania nie wzbudziłem.
Jak napiszę, że coś mi się nie podoba, to odrazu 200 postów, że jak to, że pieknie wszytsko i o co mi chodzi. I taki temat wzbudzi tu zainteresowanie.

Mam podobne doświadczenie. Chciałem koniecznie zobaczyć ten mały sklep muzyczny na Salters Road w Newcastle, o którym mówił Mark. Chodziłem pół nocy w google maps i nie znalazłem. Wspomniałem o tym na forum, ale olano ten wątek, nikt mi nie pomógł. Jak powiedziałem o gwałceniu i że nie lubię bootlegów wątpliwej jakości to wtedy były odniesienia.
(Do Ani: przepraszam, jeśli Cię uraziłem moimi porównaniami.)