Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Forumowe Prawybory - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Forumowe Prawybory (/showthread.php?tid=1541)

Strony: 1 2 3 4

Forumowe Prawybory - Robson - 17.06.2010

Mam nadzieję że poglądy polityczne Was nie poróżnią na tyle że już potem nie będzie Wam się chciało o muzyce rozmawiać. Że nie będzie to miało przełożenia na tematy muzyczne.Uśmiech

Forumowe Prawybory - HOWARD - 17.06.2010

Robson napisał(a):Mam nadzieję że poglądy polityczne Was nie poróżnią na tyle że już potem nie będzie Wam się chciało o muzyce rozmawiać. Że nie będzie to miało przełożenia na tematy muzyczne.Uśmiech

no co Ty?!
jesteśmy dorosłymi ludźmi :p

Forumowe Prawybory - filipk91 - 17.06.2010

Aczkolwiek ktoś już powiedział, że dyskusja po Smoleńsku zniechęciła go do coponiektórych Język

Forumowe Prawybory - Robson - 17.06.2010

No właśnie.

filipk91 napisał(a):Aczkolwiek ktoś już powiedział, że dyskusja po Smoleńsku zniechęciła go do coponiektórych Język

no jak ktoś się lubi obrażać, to ja już na to nic nie poradzę.

to jej/jego problem.

trzeba oddzielić jedne sprawy, od drugich.

czy nie można mieć, ujawniać i rozmawiać o swoich poglądach?

można.

no więc właśnie.

Otóż to.

1000 post Duży uśmiech

Forumowe Prawybory - Ania_M - 17.06.2010

Filip, BET: otwarcie przyznam, że ni chusteczki higienicznej nie znam się na polityce. I z powodu zieloności swojego umysłu, muszę zastanowić się nad Waszymi pytaniami, i nad tym, co napisałam już wcześniej: czy nie zagłosować na Grzegorza Napieralskiego, na co mam coraz większą chęć.
Jednak mimo rodzącej się sympatii do wyżej rzeczonego, jedyny zarzut, jaki mam w tej chwili do Bronisława Komorowskiego brzmi tak, że wahał się przed wprowadzeniem klęski żywiołowej, i nie zrobił tego, kiedy naprawdę była taka konieczność.

ps Filip: Pisząc, że kandydaci Ci się pomylili, miałam na myśli jeszcze kogoś innego od wymienionych przez Ciebie. Palcem wskazywać nie będę, nie chcę nikogo z polityków obrażać.
Robert, luzik, przecież całe życie nie można rozmawiać o jednym Oczko

Do głosowania na mojego kandydata będę cię zachęcał, uprzedzę złośliwe pytania: nie, nie płacą mi za to. Tylko żeby z forumowego głosowania nie zrobił się wiec polityczny

Forumowe Prawybory - MISIA - 17.06.2010

A ja niestety nie zagłosuję na nikogo. Przynajmniej nie w I turze. Oddawać nieważnego głosu nie będę, bo nie ma to większego sensu. Nie głosuję na nikogo bo niby na kogo mam głosować?... Nie wiem jaki kandydat za czym jest, bo takie tematy omija się w kampanii. Liczy się tylko ilość uściśniętych dłoni i gestów... Za dużo się z politykami nagadałam, żeby wierzyć w to co mówią Uśmiech

Forumowe Prawybory - Ania_M - 17.06.2010

Filip, nawet nie podejrzewałam, że ktokolwiek Ci za to płaciUśmiech
A wg mnie, każda rozmowa o polityce może przekształcić się w wiec Oczko

@MISIA

Popieram. Oddając nieważny głos nabijasz gamoniom frekwencję, jaki w tym cel? Oczko Nie dajcie się nabrać na 'mniejsze zło'. Jeżeli nie masz swojego kandydata, to czemu masz poprzeć kogoś, kogo de facto nie popierasz ze względu na program? Jeżeli II tura będzie wyglądać tak jak sondaże głoszą (a tu też chcę przypomnieć, że poprzednie wybory i sondaże zapowiadały kilkanaście % przewagi Tuska), to podziękuję za głosowanie. Głosuję tylko na jednego, swojego kandydata. O.

A tak w ogóle to:

http://www.youtube.com/watch?v=SwZCfQ0s12k&feature=player_embedded

Czarne jak Mleko: krótki film na temat wpływu mediów, zrealizowany w Szkole Wyższej w Ulm (Deutschland) kierunek Cyfrowe Media.

Forumowe Prawybory - numitor - 18.06.2010

W takim razie proponuje zabawę Uśmiech.

http://www.testwyborczy.pl

Mój wynik (tak naprawdę spodziewałem się innego):

Bronisław Komorowski 69,44%
Kornel Morawiecki 61,11%
Waldemar Pawlak 61,11%
Andrzej Olechowski 58,33%
Grzegorz Napieralski 58,33%
Bogusław Ziętek 50%
Janusz Korwin-Mikke 50%
Andrzej Lepper 50%
Jarosław Kaczyński 47,22%
Marek Jurek 30,56%

Forumowe Prawybory - mirek - 18.06.2010

Moj wynikUśmiech

Janusz Korwin-Mikke 81,71%
Andrzej Lepper 74,39%
Waldemar Pawlak 59,76%
Marek Jurek 57,32%
Kornel Morawiecki 54,88%
Jarosław Kaczyński 50%
Andrzej Olechowski 41,46%
Grzegorz Napieralski 40,24%
Bogusław Ziętek 40,24%
Bronisław Komorowski 37,8%

Numitor dobra zabawaUśmiech

Forumowe Prawybory - HOWARD - 18.06.2010

Marek Jurek 77,92%
Andrzej Lepper 76,62%
Jarosław Kaczyński 76,62%
Waldemar Pawlak 71,43%
Kornel Morawiecki 68,83%
Janusz Korwin-Mikke 66,23%
Bronisław Komorowski 66,23%
Grzegorz Napieralski 64,94%
Bogusław Ziętek 55,84%
Andrzej Olechowski 51,95%

Duży uśmiech

Forumowe Prawybory - Bart - 18.06.2010

Janusz Korwin-Mikke 75%
Kornel Morawiecki 55,68%
Grzegorz Napieralski 53,41%
Bogusław Ziętek 51,14%
Andrzej Olechowski 48,86%
Waldemar Pawlak 46,59%
Andrzej Lepper 44,32%
Bronisław Komorowski 44,32%
Jarosław Kaczyński 44,32%
Marek Jurek 40,91%

Ale taki test to w sumie zabawa. Uwzględnia tylko pewien wycinek moich poglądów, stąd np. wysoka nota Napieralskiego.

Po przeczytaniu serii wywiadów w Przekroju szczeknę w pierwszej turze na Pawlaka. Jest jeszcze w miarę liberalny ekonomicznie, a nie jest oszołomiasty jak Korwin, do którego z kolei ekonomicznie mi najbliżej. Zresztą to i tak nie ma znaczenia, bo wygra Kaczor albo Komor ;]

W drugiej turze głosuję na Kaczkę. Nie, nie lubię go i niemal w niczym się z nim nie zgadzam. Ale uważam, że jeśli wygra Komor, to jest takie zagrożenie, że Sejm może faktycznie zacząć coś robić. A tego za wszelką cenę chcę uniknąć. Niech się żrą, niech rozważają nieistotne dla mnie kwestie obyczajowe, tylko niech nie grzebią przy gospodarce. Nic nie naprawią, jak pokazuje fiasko słynnego programu Palikota. Najwyżej mogą spieprzyć.

Z drugiej strony jest szansa, że jeśli wygra Komor, to zgodnie z wyborczym wahadłem PO nie będzie miało większości w wyborach parlamentarnych za półtora roku. To jednak zbyt niepewne. Dlatego szczeknę w drugiej turze na Kaczkę. Heh, nie myślałem że do tego dojdzie ;]

PS Zwróćcie uwagę na sondażokrację Uśmiech http://www.test-wyborczy.pl/wyniki.php

Forumowe Prawybory - MISIA - 18.06.2010

Bart napisał(a):Dlatego szczeknę w drugiej turze na Kaczkę. Heh, nie myślałem że do tego dojdzie ;]

Szczekaj, szczekaj Uśmiech Jak wygra to będę wiedziała kogo bić przynajmniej ;P Jarek był już prezydentem przez pięć lat więc jego wygrana dużej różnicy nie zrobi Uśmiech

A co do tej zabawy - jestem ciekawa ile osób będzie się kierować tymi wynikami przy oddawaniu głosu Uśmiech Twórcy strony troszkę pojechali podając za źródło wyniki ankiety przeprowadzonej przez TVN24. Zapomnieli, że Bronisław Komorowski odmówił jej wypełnienia Uśmiech

Forumowe Prawybory - numitor - 18.06.2010

HOWARD napisał(a):Marek Jurek 77,92%
Andrzej Lepper 76,62%
Jarosław Kaczyński 76,62%
Waldemar Pawlak 71,43%
Kornel Morawiecki 68,83%
Janusz Korwin-Mikke 66,23%
Bronisław Komorowski 66,23%
Grzegorz Napieralski 64,94%
Bogusław Ziętek 55,84%
Andrzej Olechowski 51,95%
Duży uśmiech

Howard, nie mamy raczej podobnych pogladów, prawda? Oczko

Forumowe Prawybory - Robson - 18.06.2010

A mój wynik nie jest zadowalający tak więc zabawa pęłną gębąUśmiech

Forumowe Prawybory - Michal - 18.06.2010

Przebrała się miarka głosuje na Jarka

MISIA napisał(a):Szczekaj, szczekaj Uśmiech Jak wygra to będę wiedziała kogo bić przynajmniej ;P Jarek był już prezydentem przez pięć lat więc jego wygrana dużej różnicy nie zrobi Uśmiech

ale czego był prezydentem??? i przez jakie 5 lat??? Uśmiech